M4A1 U.V. ICS

O replikach - co dobre, co się zepsuło, jak naprawić itp.

Moderatorzy: Królik, Foka, Escalon

M4A1 U.V. ICS

Postprzez Ciastus » 14 cze 2009, o 17:47

Witam. Jak wcześniej wspomniałem mam problem ;], o tóż to że mam mały zasięg jak na taką dobrą firmę a 330 FPs powinny lecieć dalej niż 20 metrów... Z Hop up'em się męczyłem cały dzień lecz nie poprawiał osiągów... też mam problem z muszką, nie wiem jak ją zdemontować w Instrukcji nie mam pokazane Jak?... Czy nie wystarczy wymienić sprężynę na mocniejszą??. Pozdrawiam.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ciastus
zielenina
 
Posty: 2
Dołączył(a): 11 lip 2008, o 17:36
Lokalizacja: Warszawa

Re: M4A1 U.V. ICS

Postprzez ryuzok » 14 cze 2009, o 18:01

Ciastus napisał(a):Witam. Jak wcześniej wspomniałem mam problem ;], o tóż to że mam mały zasięg jak na taką dobrą firmę a 330 FPs powinny lecieć dalej niż 20 metrów... Z Hop up'em się męczyłem cały dzień lecz nie poprawiał osiągów... też mam problem z muszką, nie wiem jak ją zdemontować w Instrukcji nie mam pokazane Jak?... Czy nie wystarczy wymienić sprężynę na mocniejszą??. Pozdrawiam.

replika raczej jest uszkodzona, i to nie powinno wynikać ze sprężyny... może to być problem: gumki hu, komory hu, dyszy, głowicy tłoka, lub czegoś innego co powoduje zbyt małe naciągnięcie sprężyny, lub zbyt wielkie nieszczelności... jeżeli nie wiesz z czym to może mieć związek, proponuje albo na strzelance pokazać kilku osobom (a z repliki jako tako starać się nie strzelać), albo udać się do jakiegoś serwisu, może to być do naprawienia małym kosztem, a może być kłopotliwe, a z informacji które podałeś ciężko wnioskować co może być winą.
Avatar użytkownika
ryuzok
chorąży
 
Posty: 1536
Dołączył(a): 18 wrz 2007, o 11:39
Lokalizacja: FAB-WARSZAWA

Postprzez Chmielu7 » 14 cze 2009, o 18:12

Muszkę zdejmujesz poprzez wybicie bodajże 4 pinów. Dosyć mocno siedzą, wiec trzeba użyć trochę siły.
GG: 9839370
e-mail: chmielu7@o2.pl
Chmielu7
mądraliński
 
Posty: 44
Dołączył(a): 28 lut 2008, o 22:14
Lokalizacja: Wrocław/Unit Zero

Re: M4A1 U.V. ICS

Postprzez Ciastus » 14 cze 2009, o 18:31

Tzn. Używam kulek 0,2 g. spróbuje użyć na następnej strzelance 0,23-0,25 może wtedy zasięg się powiększy. Do serwisu heh, mam zamiar się wybrać na puławską 99 lub do capri żeby spoglądneli na replike.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ciastus
zielenina
 
Posty: 2
Dołączył(a): 11 lip 2008, o 17:36
Lokalizacja: Warszawa

Re: M4A1 U.V. ICS

Postprzez ryuzok » 14 cze 2009, o 19:28

Ciastus napisał(a):Tzn. Używam kulek 0,2 g. spróbuje użyć na następnej strzelance 0,23-0,25 może wtedy zasięg się powiększy. Do serwisu heh, mam zamiar się wybrać na puławską 99 lub do capri żeby spoglądneli na replike.

na cięższych zasięg powinien się zmniejszyć, bo są cięższe...
możliwe że po prostu masz już zabardzo utartą gumkę HU, i ona nie podkręca wcale, i wtedy w sumie by się mogło zgadzać, albo po prostu za kiepska gumka, lub i coś innego... ciężko tak na wyczytane słowa stwierdzić...
Avatar użytkownika
ryuzok
chorąży
 
Posty: 1536
Dołączył(a): 18 wrz 2007, o 11:39
Lokalizacja: FAB-WARSZAWA

Postprzez Lolo » 14 cze 2009, o 23:07

Nie napisałeś, czy giwera jest nowa, czy kupiłeś używkę. To raz. zasięg 20 metrów to jest kompletny paździeż, bez względu na to, czy to super sprzęt, czy tani chinol. W przypadku ICS-a to dowód pośredni na to, że giwera jest uszkodzona. Jeżeli zmiana nastawy hop-upa nie powoduje zmiany toru lotu kulki, to jest pewne, że coś jest nie tak z giwerą. Niestety trzeba rozpruć i przeglądnąć od środka, bo samo uszkodzenie hop-upa nie tłumaczy takiego zasięgu. Powinien nosić dalej nawet na zerowym hopie, więc pewnie problem dotyczy więcej niż jednego podzespołu.
War. War never changes....
Avatar użytkownika
Lolo
strzelec
 
Posty: 206
Dołączył(a): 12 lip 2008, o 15:52
Lokalizacja: A-Det

Postprzez pawelec84 » 24 cze 2009, o 20:43

czy w karabinku było coś grzebane

jeśli tak to popychacz dyszy nieodpowiedni do GB V2 np. do CA i G&P jest inny niż do ICS, część niestandardowa

komora może być uszkodzona

najlepiej wyjąc komorę wraz z lufa i sprawdzić czy się pokazuje wciśnięty dystanser w gumkę i w otwór w lufie

odpowiedni dysza musi być, bo tez nie będzie działało jak należy
pawelec84
strzelec
 
Posty: 187
Dołączył(a): 28 sie 2008, o 20:24
Lokalizacja: Legionowo


Powrót do Sprzęt Airsoftowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości

cron