GLOCK + STREAMLIGHT + SAFARILAND

mundury, szpeje, patenty, żywność, bytowanie

Moderatorzy: Królik, Foka, Escalon

GLOCK + STREAMLIGHT + SAFARILAND

Postprzez Python » 26 kwi 2009, o 08:14

Może ktoś się już zetknął z takim oto problemem.:

Która kabura SAFARILAND serii 6004 pasuje do GLOCK'a 17 z zamontowaną latarką Streamlight TLR-1 ?
Python
kapitan
 
Posty: 5742
Dołączył(a): 3 sie 2005, o 17:34

Postprzez Tom » 26 kwi 2009, o 08:30

Każda z miejscem na taką latarkę :P Mam taki zestaw. Jeśli natrafiłeś na problem, że pistolet z latarką wchodzi bardzo ciężko, to dlatego, że airsoftowy glock (przynajmniej KSC) na za płytki rowek w szynie RIS o około 1mm. Trzeba go pogłębić, lub ściąć z latarki kawałek tego dzyndzla co wystaje, co jest dużo prostsze.

EDIT: Ja mam model 6004 8321
Avatar użytkownika
Tom
rekrut
 
Posty: 152
Dołączył(a): 29 kwi 2005, o 13:45
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Python » 26 kwi 2009, o 18:15

No właśnie nie.

Pierwsze NIE : Safariland W ogóle nie robi kabury do Glocka i takiej latarki (robi do latarek Glocka, Surefire'a i Streamlighta M3/M6 a nie TLR)

Drugie NIE.: Moja nie pasuje. Mam kaburę 6004-837 na Glocka z latarką Glocka i Streamlight TLR nie wchodzi bo jest za szeroki.


Ale dzięki za info, że kabura na latarkę STreamlight M6 przyjmuje też latarkę Streamlight TLR - w gruncie rzeczy o to mi chodziło. Na przyszłość, nie wyciągaj ogólnych wniosków z jednego doświadczenia ;-)

Pozdr, i dzięki

pyt
Python
kapitan
 
Posty: 5742
Dołączył(a): 3 sie 2005, o 17:34

Postprzez Templar » 26 kwi 2009, o 19:28

Ściągałem dla ludzi Safarki do takiej konfiguracji (jeśli dobrze pamiętam to wersja dla M3)- latarka siedzi bardzo ciasno i wręcz zacina się w kaburze- raz nie mogliśmy wyciągnąć repliki z wnętrza. Po części dotyczy to także latarki zamontowanej na ostrym klocku. Większość sobie z tym radzi wkładając więcej siły w wydobywanie broni. Ja swoją zanurzyłem we wrzątku na minutę i po wyciągnięciu wsadziłem do niej pistolet. Wizualnie różnicy żadnej nie było a broń i replika wychodziły z niej bez problemu.
Avatar użytkownika
Templar
chorąży
 
Posty: 1312
Dołączył(a): 31 maja 2005, o 11:54
Lokalizacja: 10th mountain

Postprzez Python » 26 kwi 2009, o 19:34

Templar, ale do której kabury ?

Bo w tej "mojej" brakuje dobrych kilku milimetrów "w szerz" :-/
Python
kapitan
 
Posty: 5742
Dołączył(a): 3 sie 2005, o 17:34

Postprzez Templar » 26 kwi 2009, o 21:32

Safariland 6004 Series SLS Tactical Holster Glock 17/22 w/M3 - 832

Streamlight TLR-1 LED Weaponlight

Mają troche więcej modeli niż napisałeś. Niestety wiele sklepów opisuje je dość uniwersalnie...
Avatar użytkownika
Templar
chorąży
 
Posty: 1312
Dołączył(a): 31 maja 2005, o 11:54
Lokalizacja: 10th mountain

Postprzez Python » 26 kwi 2009, o 21:38

Wiem że mają ich więcej, ale żadna nie jest dedykowana do TLR'a.

OK. czyli muszę spróbować tej 832.

Dzięki !
Python
kapitan
 
Posty: 5742
Dołączył(a): 3 sie 2005, o 17:34

Postprzez Python » 23 lip 2009, o 15:20

8321 - taki model zakupiłem i pasuje idealnie do G17(KSC)+TLR 1,

nic nie trzeba dopasowywać, leży jak ulał.
Python
kapitan
 
Posty: 5742
Dołączył(a): 3 sie 2005, o 17:34

Postprzez Beat » 24 lip 2009, o 11:20

Klocek z zamkniem metalowym czy plasticzanym?
Wychodzi plynnie, czy się ciągnie?
Beat
porucznik
 
Posty: 2785
Dołączył(a): 16 gru 2004, o 23:52
Lokalizacja: LRT

Postprzez Tom » 24 lip 2009, o 11:25

Ja mam G17 KSC z zamkiem metalowym chyba firmy G&P i jest opór w kaburze. Przy wkładaniu bez trzymania zamka idzie on do tylnej pozycji
Avatar użytkownika
Tom
rekrut
 
Posty: 152
Dołączył(a): 29 kwi 2005, o 13:45
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Hoplita » 25 lip 2009, o 00:51

W dobrych kaburach to się reguluje.
Ja mam Safka do G17 + X300 i po regulacji nie ma oporów.
"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi."
Avatar użytkownika
Hoplita
master of jojo
 
Posty: 100
Dołączył(a): 16 sie 2005, o 16:03
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Python » 25 lip 2009, o 07:24

z metalowym zamkiem,

na razie wychodzi gładko, nawet za gładko - ale ma śrubę którą można dokręcić, na razie jej nie ruszam.
Python
kapitan
 
Posty: 5742
Dołączył(a): 3 sie 2005, o 17:34

Postprzez Beat » 27 lip 2009, o 10:44

Hoplita napisał(a):W dobrych kaburach to się reguluje.
Ja mam Safka do G17 + X300 i po regulacji nie ma oporów.

Rozstrzygająca jest kwestia zamka - Togo ma tą samą kombinację, z tym, że z plastikowym zamkiem, i mimo maksymalnego poluzowania, Glock bardzo się ociąga z opuszczeniem kabury.
Beat
porucznik
 
Posty: 2785
Dołączył(a): 16 gru 2004, o 23:52
Lokalizacja: LRT

Postprzez ANAKONDA » 6 sie 2009, o 21:45

Ja mam tak z kaburą Fobusa, replika z metalowym zamkiem wchodzi na ścisk, a na strzelnicy sprawdzałem, oryginalny Glock 17 pasuje idealnie.
Sars Przasnysz
ANAKONDA
mądraliński
 
Posty: 48
Dołączył(a): 15 sty 2006, o 21:38
Lokalizacja: Przasnysz

Postprzez Hoplita » 7 sie 2009, o 08:50

Cóż - to chyba nie jest niespodzianka. Repliki nie trzymają wymiarów. To raczej norma niż nowość.
W przypadku Fobusa (brak regulacji) wystarczy potrzymać go nad parą lub umieścić na moment we wrzątku, a następnie włożyć replikę i po kłopocie. Naturalnie wtedy "ostry" glock będzie miał luzy.
"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi."
Avatar użytkownika
Hoplita
master of jojo
 
Posty: 100
Dołączył(a): 16 sie 2005, o 16:03
Lokalizacja: Warszawa


Powrót do Wyposażenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron