Bowman Head Set

mundury, szpeje, patenty, żywność, bytowanie

Moderatorzy: Królik, Foka, Escalon

Postprzez Foka » 8 sty 2009, o 20:47

Tato napisał(a):A czemu "zdecydowanie PMR"? Przecież to gorszy (choć tańszy) wybór niż FRS.
PMR jest w EU legalny, FRS nie ;)
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Foka
Moderator
 
Posty: 616
Dołączył(a): 13 gru 2005, o 17:25
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez Phantom » 19 lut 2009, o 19:46

no więc pozostaje mi teraz pytanie, które radia mają wtyczkę tzw. Icom, a które najpopularniejszego kenwooda... Od razu mówię, że motorolla odpada.
Phantom
strzelec
 
Posty: 173
Dołączył(a): 20 lis 2007, o 21:44
Lokalizacja: ASGeG Warszawa

Postprzez loozak » 19 lut 2009, o 20:30

icoma ma np. Midland G7
Obrazek
Avatar użytkownika
loozak
kapral
 
Posty: 247
Dołączył(a): 13 cze 2007, o 18:43
Lokalizacja: 49th reconnaissiance squad

Postprzez Janek337 » 19 lut 2009, o 20:50

Intek mt 4040
Avatar użytkownika
Janek337
sierżant
 
Posty: 523
Dołączył(a): 8 mar 2007, o 19:38
Lokalizacja: 49th Reconnaissance Squad/Warszawa

Postprzez TBM » 20 lut 2009, o 09:54

Navcomm ma kenwooda.
Avatar użytkownika
TBM
kapral
 
Posty: 293
Dołączył(a): 6 sie 2007, o 12:36
Lokalizacja: Trójmiasto/CzK/SPZ

Postprzez tytus_5 » 20 lut 2009, o 10:30

Navcomm ma i wtyk K i Y w zależności jaka opcje wybierzesz w sklepie
كافِر
+ infidel +
Avatar użytkownika
tytus_5
st. sierżant sztabowy
 
Posty: 727
Dołączył(a): 29 cze 2005, o 13:15
Lokalizacja: PSF

Postprzez TBM » 20 lut 2009, o 16:08

A tego to nawet nie wiedziałem ;)
Avatar użytkownika
TBM
kapral
 
Posty: 293
Dołączył(a): 6 sie 2007, o 12:36
Lokalizacja: Trójmiasto/CzK/SPZ

Postprzez braveheart » 17 mar 2009, o 11:52

Wynalazł ktoś w międzyczasie tańszą (niż Dales) opcję przerabiania tych kopii do Inteków?
Obrazek
Avatar użytkownika
braveheart
rekrut
 
Posty: 104
Dołączył(a): 18 paź 2008, o 03:12
Lokalizacja: Fancy Circumspect Shammer

Postprzez JKL » 17 mar 2009, o 14:46

Małe info o wtykach, może się komuś przyda:

http://www.navcomm.eu/download/wtyki.pdf
BLACKWATER OPERATOR JKL
Avatar użytkownika
JKL
strzelec
 
Posty: 197
Dołączył(a): 9 maja 2006, o 10:16
Lokalizacja: 7.PK/Blackwater

Postprzez piotrszmidt » 17 mar 2009, o 15:23

jesli ktos z warszawy jest zainteresowany przerobka kopii bowmanow (tych e Ebybanned) to moge pomoc. przerabialem osobisice. Sprwawuje sie idealnie :)

Przerabiam w zamian za amunicje ;P (koszt czesci w ramach gestii wlasciciela)
Wszelkie PW proszę kierować na nowe forum warrior.pl
Przeprowadziłem się definitywnie.
Avatar użytkownika
piotrszmidt
plutonowy
 
Posty: 381
Dołączył(a): 24 gru 2008, o 13:37
Lokalizacja: BMP Team

Postprzez macioo » 10 maja 2009, o 16:11

A jak ma się sprawa z przeróbką tego headseta z wtykiem jednopinowym motorola pod midlanda? Załóżmy, że mam takiego bowmana, odpowiedni wtyk i chęci. Da radę bez większych problemów przerobić końcówke i ptt czy będą zgrzyty?
macioo
zielenina
 
Posty: 12
Dołączył(a): 13 lis 2008, o 19:16

Postprzez DrZeRT » 10 maja 2009, o 18:00

Generalnie potrzebna jest pewna wprawa we władaniu lutownicą. Jest to do wykonania. W środku te bowmany chińskie się nie różnią są tylko inaczej przelutowane PTT i inne wtyczki.
Po za tym potrzebujesz jeszcze rezystora 2.2kohm.

Całość powinieneś zlutować mniej więcej tak:
Obrazek
(obrazek z arniesairsoft )

Ja swój przelutowałem działa słuchawka, nie działa mikrofon jest strasznie wyciszony, ale reaguje na PTT i słychać że coś tam się dzieje, mikrofon jest sprawny został podłączony do kompa i bez problemu działał.
Chyba skorzystam z usług Piotra ;).
Przeprowadziłem się na W(eekend)-W(warriors).pl
Avatar użytkownika
DrZeRT
st. sierżant sztabowy
 
Posty: 741
Dołączył(a): 25 kwi 2006, o 09:37
Lokalizacja: Nieporęt/JS-2305 CIENIE

Postprzez piotrszmidt » 10 maja 2009, o 22:58

DrZeRT - z checia ci pomoge - natomias z doswiadczenia po przerobieniu kilku bowmanow - czesto sie darza iz na glosnikach i mikrofonach z zestawu orginalnego okazuje sie ze samo radio daje za slaby sygnal - wtedy tzreb awymieniac juz same glosniki i mikrofony.

PS: po co ten rezystor w ukladzie rownoleglym ??!!?? nie czaje o_O przeciez on nic nie daje w takim ukladzie ??? :shock:
Wszelkie PW proszę kierować na nowe forum warrior.pl
Przeprowadziłem się definitywnie.
Avatar użytkownika
piotrszmidt
plutonowy
 
Posty: 381
Dołączył(a): 24 gru 2008, o 13:37
Lokalizacja: BMP Team

Postprzez JKL » 10 maja 2009, o 23:16

Daje. Żeby zadziałało PTT musi się zewrzeć mic. Ale przez rezystor bo inaczej w ogóle nie działa. Tak jest m.in. w midlandach.
BLACKWATER OPERATOR JKL
Avatar użytkownika
JKL
strzelec
 
Posty: 197
Dołączył(a): 9 maja 2006, o 10:16
Lokalizacja: 7.PK/Blackwater

Postprzez DrZeRT » 11 maja 2009, o 10:42

Problem w tym, że jednak jest potrzebny. Zmienia on w jakiś sposób parametry całego obwodu i ma to znaczenie w przypadku midlandów. Nie znam się na elektronice, natomiast empirycznie sprawdziłem, że bez rezystora ani rusz, ten który mam wymontowałem ze zniszczonego zestawu midlanda. podejrzewam, że ze względu na użycie w nim innych cieńszych kabli wmontowano mocniejszy rezystor (nie umiem z niego odczytać symboli :P), gdzie przy zwykłych grubych kablach, wystarczył by mniejszy a tak tylko zabija wszelką moc sygnału, może też być tak, że gdzieś mam zwarcie :F.

Cały post jest pisany przez laika i po za informacją, że rezystor jest potrzebny wszystko inne może się mijać z prawdą.
Przeprowadziłem się na W(eekend)-W(warriors).pl
Avatar użytkownika
DrZeRT
st. sierżant sztabowy
 
Posty: 741
Dołączył(a): 25 kwi 2006, o 09:37
Lokalizacja: Nieporęt/JS-2305 CIENIE

Poprzednia strona

Powrót do Wyposażenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron